website Verder naar inhoud
✔️ Gratis verzending vanaf €49,-
✔️ Vóór 17:30 besteld, zelfde dag verzonden
✔️ weekend besteld, maandag in huis

zoek producten

Op vakantie met je hond!

Ga je voor het eerst op vakantie met je trouwe viervoeter? Dat is super leuk! Maar voordat je op pad gaat, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. In deze blogpost geef ik je een aantal handige tips en adviezen over waar je aan moet denken als je met je hond op vakantie gaat.

Voer en water voor onderweg

Een lange autorit kan vermoeiend zijn, zowel voor jou als voor je hond. Zorg er daarom voor dat je voldoende voer en water meeneemt voor onderweg. Houd er rekening mee dat je hond misschien niet goed kan eten of drinken tijdens de rit, dus geef hem kleine porties en zorg dat er altijd vers water beschikbaar is. Vergeet ook niet om regelmatig pauzes in te lassen, zodat je hond zijn behoefte kan doen en even kan bewegen.

Aanlijn producten bij aankomst

Eenmaal op je bestemming aangekomen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je hond veilig is. Neem daarom altijd verschillende aanlijn producten mee, zoals een stevige lange lijnen die je in de grond bevestigt. Ook de mobiele honden omheining is voor jouw hond geschikt en biedt een grote bewegingsvrijheid. Het uitloopgebied kan in enkele minuten individueel worden afgeperkt met de grondpinnen, de draagtas maakt een schoon vervoer mogelijk.De omheining is niet uitbraak- of bijtveilig en vandaar dat je jouw hond er niet zonder toezicht in kunt laten..

Veiligheid bij hitte

Als je op vakantie gaat naar een warm land, is het belangrijk om extra voorzorgsmaatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat je hond niet oververhit raakt. Zorg altijd voor voldoende schaduwplekken en vers water. Vermijd het wandelen tijdens de warmste uren van de dag en let goed op tekenen van oververhitting, zoals hijgen, kwijlen en sloomheid. Neem ook regelmatig een pauze in een koele omgeving, zodat je hond kan afkoelen.

Halsband hanger met contactinformatie

Het kan gebeuren dat je hond onverhoopt wegloopt tijdens je vakantie. Om ervoor te zorgen dat je hem snel terug kunt vinden, is het handig om een halsband hanger te gebruiken met je contactinformatie. Hierop kun je het netnummer van het land waar je verblijft en je telefoonnummer vermelden. Op deze manier kan iemand je direct bellen als ze je hond vinden. Voor Nederland gebruik je het netnummer 0031 en voor Duitsland 0049.

Hond reisapotheek

Een goede voorbereiding is het halve werk, ook als het gaat om de gezondheid van je hond tijdens je vakantie. Zorg daarom dat je altijd een hond reisapotheek bij je hebt. Hierin kun je onder andere medicijnen tegen reisziekte en speciale verbandmiddelen meenemen. Ook een tekentang kan handig zijn, voor het geval je hond toch gebeten wordt door een teek. Raadpleeg altijd je dierenarts voordat je op reis gaat om te bespreken welke medicijnen en middelen geschikt zijn voor jouw hond.

Conclusie

Op vakantie gaan met je hond kan een geweldige ervaring zijn, zowel voor jou als voor je trouwe viervoeter. Maar het is belangrijk om goed voorbereid te zijn. Zorg voor voldoende voer en water voor onderweg, neem de juiste aanlijn producten mee voor op je bestemming en houd rekening met de veiligheid van je hond bij warme temperaturen. Vergeet ook niet om een halsband hanger met je contactinformatie te gebruiken en een hond reisapotheek mee te nemen. Met deze tips en adviezen kun je optimaal genieten van je vakantie met je hond!

Koop nu de benodigdheden voor je vakantie met je hond en zorg dat je goed voorbereid op pad gaat. Je trouwe viervoeter verdient immers het allerbeste!

Bekijk hier de checklist van Huisdierenvriend om altijd veilig op pad te gaan!

Tips voor het kiezen van de perfecte kampeerplek voor jou en je hond:

- Controleer of honden zijn toegestaan op het terrein en wat de kosten per hond per dag zijn.

- Kijk of er aparte kampeerterreinen zijn voor jou en je hond, zodat je beiden kunt genieten van jullie vakantie.

- Informeer naar eventuele aanlijnplichten om ervoor te zorgen dat je hond veilig is en andere kampeerders niet stoort.

- Vraag of er een vrijloopgebied is waar je hond kan rennen en spelen, en misschien zelfs toegang tot een hondenstrand.

- Controleer of er speciale voorzieningen zijn voor hondeneigenaren, zoals poepzakjesdispensers en hondendouches.

Hier is een handige paklijst voor je hond om ervoor te zorgen dat je alles hebt wat je nodig hebt:

  • Zorg ervoor dat je een EU huisdierenpaspoort hebt en eventuele andere veterinaire attesten als je naar het buitenland reist.
  • Neem een halsbandhanger mee met je vakantieadres en telefoonnummer, inclusief het netnummer van je land.
  • Zorg voor een comfortabele en vertrouwde ligplaats voor je hond.
  • Neem een handdoek mee voor het geval je hond vies wordt of nat wordt.
  • Zorg voor een reisapotheek met benodigde medicijnen en verbandmiddelen.
  • Vergeet niet om voer- en waterbakken mee te nemen, ook voor onderweg.
  • Neem een aanlijn toestel en/of mobiele omheining mee om je hond veilig te houden.
  • Zorg ervoor dat je voldoende voer bij je hebt en controleer of de koeling daarvan gewaarborgd is, indien nodig.
  • Neem reserve halsbanden, -riemen en -tuigen mee voor het geval er iets kapot gaat.
  • Een sleep- of rollijn kan handig zijn om je hond wat vrijheid te geven zonder hem los te laten.
  • Overweeg om een muilkorf mee te nemen voor noodgevallen of als het verplicht is in het openbaar vervoer of drukke stadscentra.
  • Als het weer kan veranderen, neem dan bescherming tegen het weer mee voor je hond.

Kortingscode?
Omhoog